De waardering van start-ups. Hoe pak ik dat als angel investor aan?

Vorige week presenteerden 3 start-ups/ scale-ups hun investeringsplannen bij het Business Angels Netwerk Nijmegen dat 3 jaar geleden door o.a. het team van Business Angels Netwerk Oost NL is opgezet.

Naast de interesse voor de pitches, komen de angels ook bij elkaar om onderlinge contacten te leggen en investment kennis op te doen. 

Planon

De succesvolle Nijmeegse ondernemer Pierre Guelen (Planon) vertelde iets over de groeistuipen van zijn bedrijf en de uitdagingen die hij de eerste 5 jaar heeft ervaren. Nu runt hij een wereldwijd bedrijf op het gebied van software voor facility management en heeft recent een eigen campus voor startups laten bouwen.

Aeternus

Aeternus als nieuwe partner gaf vervolgens een interessant verhaal over het waarderen van start-ups. Welke taal moet je spreken en welke elementen van een waardebepaling zijn belangrijk? Tips en tricks uit de praktijk passeerden de revue. 

Business Angels Netwerk Nijmegen

Het Business Angels Netwerk Nijmegen is het netwerk van angel investors dat het ecosysteem van Nijmeegse start-ups en scale-ups (Health en High Tech) versterkt. Het netwerk brengt de angels en de geselecteerde en voorbereide start-ups en scale-ups op regelmatige basis bij elkaar. Andere partners zijn Briskr, The Economic Board, Rabobank, BDO, Poelmann van den Broek, EP&C, Aeternus, Rockstart en Gemeente Nijmegen.

Inmiddels is een groep van 60 actieve angels aangesloten bij ons netwerk en hebben we afgelopen 3 jaar circa € 2,5 miljoen aan investeringen “uitgelokt” bij deze angels en andere financiers/ investeringsfondsen.

Bent je zelf ook een business angel en geinteresseerd in dit netwerk neem dan contact op met Martijn Kriens of Bart Heuts voor meer informatie.