René Penning de Vries nieuwe voorzitter bestuur Novio Tech Campus

Nijmegen – Per 9 februari is René Penning de Vries benoemd tot voorzitter van het bestuur van de stichting Novio Tech Campus. Penning de Vries volgt hiermee Roel Fonville op. Hij kijkt ernaar uit om vanuit het bestuur zijn netwerk en kennis in te zetten en zo een bijdrage te leveren aan de toekomstplannen van de campus.

René Penning de Vries, in Nijmegen geboren, heeft een internationale carrière gevolgd bij Philips en NXP. Sinds 2012 is René werkzaam op het grensvlak van publiek-private samenwerking en heeft daarbij diverse bestuurs- en toezichtrollen vervuld. Momenteel is hij onder andere bestuurlijk betrokken bij de Sint Maartenskliniek, PhotonDelta, Stichting Radboud Fonds en de Ventures Holding van de UvA. Daarnaast is hij voorzitter van de Stichting Vierdaagsefeesten.

Penning de Vries kijkt uit naar de nieuwe uitdaging en ziet volop kansen voor de campus, waar hij al op een eerder moment in de ontwikkeling onderdeel van was. “Na eerder vanuit NXP betrokken te zijn geweest bij de oprichting van NTC, is dit nu een mooi moment om de nieuwe kansen voor uitbreiding en versterking te verzilveren. Daar doe ik graag aan mee,” aldus Penning de Vries.

Bert Krikke, Managing Director van Novio Tech Campus, kijkt met vertrouwen uit naar de toekomstige samenwerking met Penning de Vries: “Wij zijn zeer verheugd over de benoeming van René Penning de Vries als nieuwe voorzitter van het bestuur van de Stichting Novio Tech Campus. René heeft ruime ervaring opgedaan bij onder andere NXP. Hij kent daardoor het campusgebied en de belangen die er spelen goed. Zijn huidige bestuurlijke rollen op het gebied van Health en High Tech en zijn brede bestuurlijke netwerk zullen helpen om de uitbreiding van Novio Tech Campus te kunnen realiseren,” aldus Krikke.