Nederlandse AI-software geschikt voor beoordelen longfoto’s COVID-19

01 / 07 / 2020

Articifical Intelligence kan radiologen helpen om röntgenfoto’s van de longen te analyseren, zo blijkt uit een eerste onderzoek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Radboudumc en Bernhoven dat gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Radiology.

Nederlandse AI-software geschikt voor beoordelen longfoto’s COVID-19

In de media

Articifical Intelligence kan radiologen helpen om röntgenfoto’s van de longen te analyseren, zo blijkt uit een eerste onderzoek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Radboudumc en Bernhoven dat gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Radiology.

Het onderzoek

AI-software is even goed in voorspellen of er longafwijkingen zijn op röntgenlongfoto’s als radiologen. In het onderzoek werd gebruik gemaakt van het deep-learning AI-systeem CAD4COVID-XRay. Dat systeem werd ontwikkeld door de Nederlandse bedrijven Thirona en Delft Imaging, bedoeld om zorgprofessionals wereldwijd te ondersteunen in de strijd tegen het coronavirus.

Het AI-systeem CAD4COVID werd getraind op 24.678 foto’s van gezonde longen, longontstekingen, en longontstekingen veroorzaakt door COVID-19, afkomstig uit verschillende ziekenhuizen.

 

>> Lees het volledige artikel over SmartHealth!