Teamscope krijgt juist nu veel aanvragen van bedrijven die weer op willen starten

In april vertelde Menchaca aan ons dat hij met zijn bedrijf in een ‘crazy rollercoaster’ zat. Hij kreeg in die fase aanvragen van ziekenhuizen en gezondheidsorganisaties over de hele wereld, van Italië tot Brazilië.
  Teamscope is opgezet als dataverzamelingsplatform voor klinisch onderzoek. Onderzoekers kunnen in een app gegevens opslaan, delen en analyseren. De eenvoud van het gebruik en het feit dat het ook offline kan, onderscheiden het bedrijf. Juist in de meest hectische periode van de coronapandemie bood de manier waarop de Teamscope-app werkt uitkomst voor de zorgsector. Gegevens werden eenvoudig gedeeld en de processen verliepen daardoor meer gestroomlijnd. De app wordt bovendien gebruikt door mogelijke patiënten om bepaalde symptomen te controleren.  
Momenteel is de werkdruk voor Teamscope iets meer genormaliseerd, vertelt Menchaca. “In februari en maart moesten we als het ware ineens in een veel hogere gewichtsklasse boksen. We krijgen nog steeds nieuwe en grote aanvragen uit de zorg, maar nu zijn we er klaar voor. We hebben ondertussen veel meer ervaring.”  

"Als je niet meet, dan weet je niet op welke locaties een medewerker met klachten in de dagen daarvoor is geweest. Dataverzameling is in mijn ogen de enige manier om weer terug te kunnen naar een normale samenleving."

 

Nieuwe sectoren

In de laatste maanden is er wel iets belangrijks veranderd. “Onze klanten waren tot die tijd vrijwel altijd zorginstellingen, onderzoekers in de zorg en NGO’s. Op dit moment krijgen we vooral aanvragen van bedrijven uit sectoren waar we ons nooit bewust op hebben gericht. Een grote fabriek of een investeringsfonds, bijvoorbeeld. Ze benaderen ons omdat ze weer aan de slag willen, met hun medewerkers op locatie.”   “Hiervoor hebben ze een systeem nodig om data te verzamelen. Wie heeft er griep? Wie hadden er wanneer een face-to-faceoverleg? Voor ons is het verrassend, maar ook superinteressant om dat soort nieuwe klanten te hebben. We hebben aanvragen uit India, de Filipijnen en Nicaragua, bijvoorbeeld”, vertelt Menchaca over de nieuwe wending.   Bij de economische opbouw na de coronacrisis moet data een belangrijke rol spelen, vindt Menchaca. “Meten is weten”, zegt de Chileen in keurig Nederlands. “Als je niet meet, dan weet je niet op welke locaties een medewerker met klachten in de dagen daarvoor is geweest. Dataverzameling is in mijn ogen de enige manier om weer terug te kunnen naar een normale samenleving. Niet alleen data over de ziekte, maar allerlei data. Gevolgde procedures, workflows en bijvoorbeeld werkgeluk. Is iemand misschien heel gestrest omdat hij weer in de fabriek aan het werk moet? Ook dat wil je als bedrijf weten.”  

Dit artikel is onderdeel van editie 4 van de Regionale Monitor De impact van de coronacrisis op de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen. Lees hier alle artikelen uit de monitor.