(Dutch) Nijmeegse Atro Medical ontwikkelt nieuwe meniscusprothese: Trammpolin®

07 / 02 / 18

ATRO Medical BV, gevestigd op de Novio Tech Campus in Nijmegen, komt met een nieuw type meniscusprothese: de Trammpolin. De prothese, gemaakt van kunststof, helpt artrose-patiënten soepeler bewegen en kan implementatie van een metalen kunstknie tot wel tien jaar uitstellen. Dankzij een investering vanuit ontwikkel- en investeringsmaatschappij Oost NL, is deze innovatie weer een stap dichterbij.

(Dutch) Nijmeegse Atro Medical ontwikkelt nieuwe meniscusprothese: Trammpolin®

In the media
07 / 02 / 18

ATRO Medical BV, gevestigd op de Novio Tech Campus in Nijmegen, komt met een nieuw type meniscusprothese: de Trammpolin. De prothese, gemaakt van kunststof, helpt artrose-patiënten soepeler bewegen en kan implementatie van een metalen kunstknie tot wel tien jaar uitstellen. Dankzij een investering vanuit ontwikkel- en investeringsmaatschappij Oost NL, is deze innovatie weer een stap dichterbij.

Volgens het Reumafonds is artrose de meest voorkomende chronische gewrichtsziekte; ruim 1 miljoen Nederlanders heeft er last van. ATRO Medical probeert met de Trammpolin de groep patiënten te helpen die problemen heeft met slijtage en beschadiging van het kraakbeen in de knie. Juist doordat de prothese uit kunststof bestaat, benadert deze de eigenschappen van een meniscus. Zo kan de disfunctionele meniscus vervangen worden en herstelt de schokbreker functie in de knie.

 

Medeoprichter van ATRO Medical Jan Hunik vertelt opgetogen over de recentelijke investering vanuit ontwikkel- en investeringsmaatschappij Oost NL: “Nu kunnen we een grote stap voorwaarts zetten in de ontwikkeling van de meniscusprothese. Na uitvoerige testen in het laboratorium moet de komende jaren blijken of de prothese in het menselijk lichaam net zo goed werkt. Zo ja, dan kan de Trammpolin in 2022 op grotere schaal worden geplaatst.” Lees meer…